» Αρχική » Blog
https://www.stafinox.gr

"Νέα επιχείρηση εστίασης: Πώς θα οδηγηθείτε στην επιτυχία"


"Νέα επιχείρηση εστίασης: Πώς θα οδηγηθείτε στην επιτυχία"
"Νέα επιχείρηση εστίασης: Πώς θα οδηγηθείτε στην επιτυχία"



Το να δημιουργήσει κάποιος μία νέα επιχείρηση, στις μέρες μας, είναι μεγάλο ρίσκο. Όμως, αποτελεί και μία διέξοδο στην ανεργία. Εάν επιθυμείτε να φτιάξετε το δικό σας εστιατόριο, τότε διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί. Θα μάθετε όσα πρέπει να κάνετε για να φτάσετε στην επιτυχία.

Ξεκινήστε με τον λεπτομερή σχεδιασμό της επιχείρησης. Σκεφτείτε ποιους πελάτες θέλετε να προσεγγίσετε και τι είδους εστιατόριο επιθυμείτε. Αποφασίστε, έπειτα, πόσα χρήματα θα δώσετε για την επιχείρηση και πώς θα τα μοιράσετε. Υπολογίστε πόσο θα κοστίσει η ανακαίνιση του καταστήματος, η αγορά του εξοπλισμού και οι αδειοδοτήσεις. Επιπλέον, θυμηθείτε πως θα πρέπει να πληρώνετε τους λογαριασμούς καθώς και τους μισθούς των εργαζομένων.

Στην συνέχεια, κάντε έρευνα. Αναρωτηθείτε, αν αυτό που σκεφτήκατε μπορεί να είναι πετυχημένο. Θυμηθείτε πως για να πετύχει μία επιχείρηση, πρέπει να προσφέρει αυτό που θέλει η αγορά. Βρείτε στοιχεία που θα διαφοροποιήσουν το εστιατόριο σας από τα υπόλοιπα.

Προσέξτε ιδιαιτέρως πού θα βρίσκεται το εστιατόριο σας. Γι αυτό το λόγο, αναζητήστε εκτενώς το μέρος που θα φτιάξετε την επιχείρησή σας. Πρέπει να είναι σε πολυσύχναστη περιοχή και να υπάρχει αρκετός χώρος για να σταθμεύουν τα αυτοκίνητα. Ενοικιάστε τον χώρο που έχει τα περισσότερα πλεονεκτήματα.

Έπειτα, πρέπει να πάρετε την Βεβαίωση εγκατάστασης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος. Δέκα πέντε ημέρες μετά την κατάθεση αίτησης στην δημοτική κοινότητα, θα σας χορηγηθεί η βεβαίωση. Στην συνέχεια, μπείτε στο ιστότοπο https://notifybusiness.gov.gr/assets/index.html για να γνωστοποιήσετε την επιχείρηση.

Το επόμενο που πρέπει να κάνετε είναι να διαμορφώσετε το μαγαζί. Ξεκινήστε, δημιουργώντας την διάταξη της επιχείρησης. Ο χώρος της κουζίνας θα πρέπει να χωρίζεται στο τμήμα της καθαριότητας, στην αποθήκη, στο χώρο της προετοιμασίας του φαγητού, στο χώρου του μαγειρέματος και στο χώρο του service. Επίσης, ο χώρος των πελατών, θα πρέπει να χωριστεί σε δύο μέρη: των καπνιζόντων και των μη καπνιζόντων.

Στο χώρο της καθαριότητας θα τοποθετηθούν τα πλυντήρια σκευών. Θα πρέπει να βρίσκεται κοντά στην είσοδο για να εξυπηρετεί τους σερβιτόρους που θα φτάνουν με τα βρώμικα πιάτα. Χωρίστε την αποθήκη σε τρία επιμέρους μέρη. Στον ένα χώρο θα τοποθετούνται όλα τα αντικείμενα (εργαλεία, συσκευές κλπ), στο δεύτερο χώρο θα τοποθετούνται τα ξηρά τρόφιμα και στο τρίτο τα τρόφιμα που χρειάζονται συντήρηση ή κατάψυξη. Οι νεροχύτες και οι πάγκοι εργασίας θα πρέπει να τοποθετηθούν στο μέρος της προετοιμασίας του φαγητού. Εκεί, οι μάγειρες θα πλένουν τα τρόφιμα που χρειάζονται και θα τεμαχίζουν κρέατα ή θα κόβουν λαχανικά για τις σαλάτες. Επίσης, στο χώρο του μαγειρέματος, θα πρέπει να υπάρχουν οι απαραίτητες συσκευές για το μαγείρεμα. Όλα τα μαγειρεμένα φαγητά θα τοποθετούνται στο service. Εκεί, ο σερβιτόρος θα τα παίρνει για να τα σερβίρει.

Ασχοληθείτε, αργότερα, με την διακόσμηση του χώρου. Διαφορετικά, ζητήστε βοήθεια από διακοσμητές εσωτερικών χώρων. Ο χώρος εστίασης πρέπει να είναι ευχάριστος, καθαρός και περιποιημένος. Προσέξτε το πώς θα διατάξετε τα τραπέζια, την καταλληλότητα του φωτισμού και την σωστή θερμοκρασία. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Μη υπερφορτώσετε την επιχείρησή σας με πολλά διακοσμητικά αντικείμενα. Προτιμήστε ένα πιο λιτό στυλ διακόσμησης.

Μόλις ολοκληρώσετε την διακόσμηση πρέπει να επιλέξετε το όνομα του εστιατορίου. Χρειάζεται αρκετή σκέψη η επιλογή του ονόματος. Ίσως επιλέξετε ένα οικογενειακό όνομα, μια ουσιαστική φράση ή ένα λογοπαίγνιο. Θα μπορούσατε να επιλέξετε ένα όνομα σχετικό με το θέμα του εστιατορίου.

Αργότερα, επιλέξτε το κατάλληλο προσωπικό. Η διαδικασία επιλογής είναι πολύ σημαντική. Προσλάβετε εργαζόμενους που αγαπούν αυτό που κάνουν. Ο λογιστής θα σας συμβουλεύσει για τα δικαιώματα των υπαλλήλων σας. Βρείτε, επίσης, ένα καλό προμηθευτή τροφίμων. Για να είναι επιτυχημένο το εστιατόριο, θα πρέπει να υπάρχει μια σταθερή και αξιόπιστη πηγή καλών πρώτων υλών.

Η δημιουργία του μενού, θα πρέπει να είναι το επόμενο σας βήμα.

Επικεντρωθείτε στο είδος του φαγητού που θέλετε να σερβίρετε. Φτιάξτε τα πιάτα που θα παρουσιάσετε στο μενού σας. Χτίστε με τους πελάτες μία σχέση εμπιστοσύνης. Είναι προτιμότερο να έχετε λίγες και καλές γεύσεις. Μια πληθώρα επιλογών στα πιάτα ίσως μπερδέψει τους πελάτες. Επιπλέον, φροντίστε να τιμολογήστε σωστά το μενού. Σκεφτείτε τα καθημερινά έξοδα και το κέρδος που θέλετε, ώστε να διαμορφώσετε σωστά τις τιμές.

Το τελευταίο βήμα, είναι η διαφήμιση της επιχείρησης εστίασης. Ξεκινήστε να το διαφημίζετε μέσω των κοινωνικών μέσων. Φτιάξτε λογαριασμό σε όλα τα social media και μοιραστείτε ειδήσεις για το εστιατόριο σας. Μη ξεχάσετε να “ανεβάσετε” πολλές φωτογραφίες από το χώρο της επιχείρησης μα και από τα πιάτα του μενού. Οι φωτογραφίες θα πρέπει να είναι καλές ποιοτικά.

Έπειτα, δημιουργήστε μία ιστοσελίδα για να γνωρίσει ο κόσμος το εστιατόριο σας. Μη υποτιμήσετε την έντυπη διαφήμιση για να καταφέρετε να προσελκύσετε πελάτες. Κάντε προσφορές και εκπτώσεις στους νέους επισκέπτες. Για παράδειγμα, δώστε δωρεάν ένα επιδόρπιο ή ένα αναψυκτικό. Μία τέτοια κίνηση θα ενθουσιάσει τα άτομα που θα επισκεφτούν την επιχείρησή σας. Έτσι, θα την συστήσουν και σε γνωστούς τους.

Επίσης, μπορείτε να δημιουργήσετε διάφορες εκδηλώσεις στο εστιατόριο για μεγαλύτερη διαφήμιση. Θα μπορούσατε, για παράδειγμα, να διοργανώσετε μαθήματα μαγειρικής.

Εάν ακολουθήσετε όλα τα παραπάνω, θα μπορέσετε να φτιάξετε την επιχείρηση που θέλετε. Μη ξεχνάτε, όμως, χρειάζεται πολύ υπομονή, δουλειά και αγάπη για να πετύχετε το στόχο σας και να έχει διάρκεια.

Καλή σας επιτυχία!




« Επιστροφή






Δωρεάν Μεταφορικά
Δωρεάν Μεταφορικά
Για παραγγελίες εντός Θεσσαλονίκης
Γρήγορη Αποστολή
Γρήγορη Αποστολή
2-3 εργάσιμες
Αντικαταβολή
Αντικαταβολή
Για παραγγελίες μέχρι 150€
Back To Top
48
gr
https://www.stafinox.gr
COOKIE DIALOG